Wilt u meer informatie? Bel 06-36095832

Bel voor een afspraak

  • banner 1

Dakraam plaatsen of vervangen

Wilt u een dakraam plaatsen in uw woning? Dan kan Pronk Werken u van dienst zijn.

Bij elk hellend dak kan een dakraam worden geplaatst

Dakraam plaatsen of vervangenBij elk hellend vlak kan in principe een dakraam worden geplaatst. Het verhoogt de lichtinval in uw woning. Wellicht wilt u de zolderruimte benutten als slaapkamer of studeerkamer.

Wat voor dakraam wilt u?

Wat voor dakraam wilt u? Dat is een belangrijke eerste stap. Dakramen zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er tuimelvenster- en uitzettuimelvensterramen.

Een groot voordeel van het draaien aan de bovenkant is dat het in combinatie met een touwladder een goede brandvluchtroute oplevert. Graag adviseren wij u over de mogelijkheden binnen uw eigen situatie. Ook de omvang van het dakraam is belangrijk om bij deze keuze mee te nemen. Een dakraam moet de juiste afmeting hebben t.a.v. de grootte van uw dak. Dakramen zijn in verschillende hoogte en breedtematen verkrijgbaar.

Isolatie

Dakramen  zijn standaard uitgevoerd met dubbelglas maar ook leverbaar met drie-laags glas. Dit om een nog betere geluids- en warmteisolatie te creëen. Ook kan men ervoor kiezen om dakramen aan elkaar te koppelen. Dit is een goedkoper alternatief ten opzichte van een dakkapel, maar wel met hetzelfde licht resultaat.

Dakraam geeft lichtinvalDe plaats van het dakraam: lichtinval

De plaatsing van het dakraam is iets om goed over na te denken. Tegenover elkaar is estethisch vaak de eerste keus maar voor een optimaal lichtinval is aan te bevelen om de ramen te verdelen over de ruimte. Verdeel de dakramen over de ruimte om optimaal daglicht binnen te krijgen. Als men een open trap trap heeft is het ook aan te bevelen om een raam boven het trapgat te plaatsen. Dit geeft extra daglicht op de overloop van uw woning.

Hoe lang duurt het?

Een dakraam plaatsen kan relatief vrij snel verlopen. Allereerst worden de dakpannen verwijderd, er wordt een gat in uw dak gezaagd. Daarna kan het dakraam gemonteerd worden. Pronk werken zorgt altijd voor de juiste afwerking. De dakpannen worden weer netjes gelegd rond uw nieuwe dakraam. Bovendien zorgen we dat de afwerking zodanig is dat er geen lekkage kan ontstaan.

Dakraam of dakkapel?

Een dakraam heeft voor- en nadelen. Dat geldt trouwens ook voor een dakkapel. Pronkwerken kan u adviseren rond het plaatsen van een dakraam of dakkapel.

Pronk werken op uw zolder

Pronk werken kan u van dienst zijn bij het plaatsen van uw dakraaam. Bovendien kunnen wij een gehele zolderrenovatie voor u uitvoeren. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op!

Meer over dakrenovaties


Social Media

@pronk_werken
Verzorgt het onderhoud en alle verbouwingen aan uw woning