Wilt u meer informatie? Bel 06-36095832

Bel voor een afspraak

  • banner 1

Overkapping of aanbouw bij de woning

Wilt u een overkapping of een aanbouw bij uw woning? Pronk werken kan dat op maat voor u verzorgen!

Overkapping bij de woning

Overkapping woningbouwPronk werken kan ook die overkapping maken die u maar wenst. Of het nu gaat om een terrasoverkapping of een veranda. Of wilt u een prachtig tuinzitje? Op de foto ziet u een voorbeeld van een woning waar men de behoefte had aan een overdekt tuinzitje.

Overkapping: woonkamer in de tuin

Een overkapping kan ook als extra woonkamer in de tuin dienen. U breidt de mogelijkheden uit voor de dagen waarop het mooi weer is.

Het is verstandig om vooraf te bedenken wat de functie van de extra ruimte gaat worden.

Overkapping bij huisOverkapping in de nieuwe situatie

Op de foto rechts ziet u de overkapping toen het e.e.a. gerealiseerd was. Een overkapping tegen de woning kan veel voordelen hebben. Eigenlijk creëer je door middel van een overkapping een extra ruimte. Deze ruimte kan je op verschillende doelen benutten. Zo kan men er een opslagruimte van maken of juist inrichten tot een buitenkamer.

Overkapping: stap voor stap

Stap voor stap realiseren wij die overkapping die u maar wenst. Als eerste plaatsen wij PVC buizen die in de grond geboord worden, waarna ze gevuld worden met beton. In dit beton worden de paalhouders geplaatst zodat er een stevige basis voor de overkapping ontstaat. Op deze palen rust een stevige balk (ringbalk). De liggers worden tussen de ringbalk bevestigd waarna een vochtwerend spaanplaat kan worden aangebracht.

Belangrijk is om een waterdichte overgang van de woning naar de overkapping te maken. Hiervoor gebruiken we doorgaans lood. Men mag geen lange stukken lood gebruiken want dat gaat na verloop van tijd scheuren.

Tuinzitje en aanbouw woning

Specialist in bouw overkappingen

Pronk werken is specialist in overkappingen. Maatwerk rondom huis & tuin.Wilt u een overzicht van onze diensten?

Bouwen en verbouwen rond huis & tuin

 


Social Media

@pronk_werken
Verzorgt het onderhoud en alle verbouwingen aan uw woning